Inger Sitter om prosessen med bildene

(Faksimile/DB.no)

(Faksimile/DB.no)

“Kunstner Inger Sitter (84) har laget omslaget til boka «1814-2014: Rødt, hvitt og blått», en bredt anlagt bok om Grunnloven med tekster av blant andre USAs norskættede eksvisepresident Walter Mondale, og verker av en rekke norske kunstnere. Seks av bildene i boken er Sitters. 3. mai stilles de ut på Eidsvoll Verk, deretter bærer det til USA på turné. For bildene, ikke kunstneren.

Da hun ble spurt om å lage omslaget, syntes hun nesten det var litt urettferdig, overfor alle de andre. – Jeg har jo bodd utenfor Norge i over tretti år. Men så var det æren, og så var det reaksjonen da hun leste seg så smått opp på grunnlovsteksten. – Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Det er dokumentet til et lite, nyfødt land som prøver å finne fotfestet. Det kunne liksom ikke bli noe annet motiv enn flagget på forsiden.”

Inger Sitters versjon av flagget pryder omslaget på boken. Dagbladet Magasinet har intervjuet kunstneren om bildene hun har malt til grunnlovsboken. Intervjuet kan leses i sin helhet her (betalingstjeneste)

Comments are closed.