Utstillingsåpning på Eidsvoll Verk

Den 3. mai åpnet utstillingen 1814-2014 RØDT, HVITT og BLÅTT i Galleri Festiviteten på Eidsvoll Verk.

Stortingtets visepresident Marit Nyabakk sto for den formelle åpningen. Romerikes Blad var tilstede på den godt besøkte åpningen av utstillingen. Les hele artikkelen her.

(Faksimile/RB.no)

(Faksimile/RB.no)

Kunstner Inger Sitter Sitter, som har malt bildet som pryder omslaget på boken, forklarte til RB at hun hadde sommerfugler på Eidsvoll Verk under åpningen. Jeg har aldri vært med på et lignende prosjekt, sier hun til avisen.

– Jeg har malt en variant – min variant – av det norske flagget, og man kan aldri vite om noen blir provosert av det, sier hun til Romerikes Blad. Men tilbakemeldingene har vært unisont gode – foreløpig, sier hun.

– Det har tatt åtte år fra ideen kom til det ferdige resultatet foreligger i dag, sier forlegger Trond B. Olsen, mannen bak ideen.

– Vi er veldig stolte over å få denne utstillingen hit til Festiviteteten, sier gallerist Jorunn Mathiesen.

Professor i kunsthistorie, Øivind Storm Bjerke, ansvarlig for kunsten i boken, åpnet utstillingen sammen med Stortingets visepresident Marit Nybakk.

Utstillingen på Eidsvoll Verk var godt besøkt i helgen. Stortingtets visepresident Marit Nyabakk sto for den formelle åpningen. Foto: Tom Gustavsen, RB

Christer Glein, Niklas Mintorovitch og Martin Scheriner er med på prosjektet. Foto: Tom Gustavsen, RB

Utstillingen skal videre til Amerika til høsten, sier forlegger Trond B. Olsen (t.v.) og professor Øivind Storm Bjerke. Foto: Tom Gustavsen, RB

Comments are closed.