KUNSTNERE

Inger Sitter

Inger Sitter (1929) er representert i Nordens fremste gallerier og kunstsamlinger. Hun har hatt viktige offentlige tillitsverv innen kultur- og kunstliv, bl.a. i Norsk Kulturråd, vært professor ved Statens Kunstakademi og en aktiv deltaker i den offentlige debatten om norske kunstforhold. Inger Sitter er ansett som en av våre fremste billedkunstnere.

Inger Sitter var en ungdommelig opprører som ble en pioner for norsk abstrakt kunst i etterkrigstiden. Hun har en bred internasjonal erfaring og har i lange perioder bodd i Frankrike og Italia. Hun har også oppholdt seg i USA og er en av de første norske kunstnerne som tok sterke inntrykk av den amerikanske abstrakte ekspresjonismen. I dag står hun som en bauta i norsk kunsthistorie.

Sverre Bjertnæs

sverreSverre Andreas Koren Bjertnæs (1976) er maler og grafiker, utdannet fra Statens Kunstakademi og ArtEZ hogeschool voor de kunsten i Nederland. Han deltok i sin første utstilling som 15-åring. Sin første separatutstilling hadde han i Bjarne Melgårds galleri Norsk Anarkistisk Fraksjon i 2000. Han er nå en av Norges fremste malere og har mottatt utallige priser for sin kunst.

Sverre Bjertnæs viste i likhet med Inger Sitter et overbevisende talent innenfor bildekunst alt som ungdom. Han var elev av Odd Nerdrum, men har senere utviklet sitt maleri i en helt annen retning enn læreren. De senere årene har han markert seg med en burlesk og fantastisk bildeverden som også har vakt oppsikt internasjonalt. Bjertnæs utmerker seg også gjennom sin evne til å samarbeide med andre kunstnere om store prosjekter, noe som også denne boken har nytt godt av.

Bjørn Båsen

BjørnBjørn Båsen (1981) har en bachelor fra The Art Institute of Bournemouth i England, og en master fra Kunstakademiet i Oslo. Han arbeider med en rekke ulike materialer, som tekstil, lær, porselen, tre og oljemaling som kommer til utrykk i malerier, skulpturer og installasjoner. Gjennom sin kunst avslører han tvetydigheten i den borgerlige estetikken: det dekadente og groteske. Men resultatet er hans egen personlige mytologi. Båsen er innkjøpt i alle de store norske museene og galleriene, og i utenlandske samlinger.


Inghild Karlsen

InghildInghild Karlsen (1952), er norsk tekstilkunstner, billedhugger og scenograf. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1972–74, Statens Lærerskole i forming 1974–75, Vestlandets kunstakademi 1976–81 og Konsthögskolan i Stockholm 1981–82. Hun former sine tekstilskulpturer i tovet ull iblandet andre stoffer. Hun lager nå hovedsakelig utsmykninger og installasjoner.


Tore Hansen

Tore_HansenTore Hansen (1949) er norsk grafiker. Han studerte ved Statens håndverks-  og kunstindustriskole og Statens kunstakademi, og bor på Finnskogen i Hedmark der han også er født. Inntrykk fra barndom og oppvekst der er Hansens fremste inspirasjonskilde, og skogen, dyrene og en og annen ensom menneskeskikkelse fortsetter å prege motivene hans. Tore Hansens forenklede formspråk er inspirert av runer og helleristninger.


Christer Robert Glein

Christer Robert GleinChrister Robert Glein (1984), er norsk maler og skulptør. Han var assistent hos Sverre Koren Bjertnæs og tok en bacheloreksamen ved Falmouth College of Arts i England. Han har holdt separatutstillinger i Oslo, Asker og hjembyen Trondheim, og bildene hans er svært etterspurt.


Helga Bu & Håvard Vikhagen

Helga Bu (1957) er utdannet fra Statens kunstakademi i Oslo og Kunstfackskolan i Stockholm. Hennes kunst er det ikke lett å sette merkelapp på. Den røde linjen i kunstnerskapet hennes er kanskje foto og plasstøpning. Hun mottok Fotokunstprisen i 2010.

Håvard Vikhagen (1952) er kunstmaler, utdannet ved Statens håndverks-
og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Han maler særlig landskaper i en ekspresjonistisk tradisjon. Karakteristisk for hans bilder er fargene, strøkene, stoffligheten og den enkle figurtegningen. Han har i mange år vært blant Norges fremste bildekunstnere og er innkjøpt av alle de store kunstmuseene og andre offentlige samlinger.

Niklas Mintorovitch

NiklasNiklas Mintorovitch (1986) er utdannet som master i kulturhistorie fra UiO, og har arbeidet som produsent og kurator for Kunstresepsjonen i Fredrikstad. Han har vært assistent hos Sverre Koren Bjertnæs, hovedsakelig under arbeidet med tegningene i serien «Nervous Fluids». De ble utstilt som en del av Bjertnæs utstilling på Galleri BI-Z, «Cold readings I» på James Fuentes i New York, Cold Readings II» på Galleri K i Oslo og «Nervous fluids» på Stenersenmuseet i Oslo.


Martin Schreiner

MartinMartin Schreiner (1986), kunstskole i Fredrik-stad, utstilling i Galleri Brenneriet 2009 og Sound of Mu 2013. Assistent hos Sverre Koren Bjertnæs siden mai 2013, hovedsakelig under arbeidet med tegningene i serien «Nervous Fluids».